تحولات منطقه

پنجمین اجلاس سالانه وحدت حوزه و دانشگاه با همکاری مدیریت حوزه علمیه، دانشگاه فردوسی و دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی روز سه شنبه در محل دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

اجلاس سالانه وحدت حوزه و دانشگاه در مشهد برگزار شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه


هدف این همایش فرهنگی تبیین نقش حوزه و دانشگاه در زمینه حل آسیبهای اجتماعی و اقتصادی جامعه و همفکری و هم افزایی کارشناسانه دو نهاد عمده فرهنگی در زمینه حل برخی مشکلات مبتلابه جامعه عنوان شد.
رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در این همایش گفت: نقش حوزه و دانشگاه در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی، تلاش برای نیل به اهداف والای رهبر کبیر انقلاب، دفاع مقدس و مقابله با توطئه های استکبار علیه نظام اسلامی انکار ناشدنی است. در طول چهار دهه از عمر پربرکت انقلاب اسلامی حوزه و دانشگاه دوشادوش یکدیگر از آرمانهای انقلاب پاسداری کرده، شهید داده و از ایثار و جانفشانی در این راه دریغ نکرده اند.
حجت الاسلام دکتر غلامرضا رئیسیان افزود: در برهه حساس کنونی بیش از هر زمان دیگری همکاری علمی و کارشناسی حوزه و دانشگاه در راستای هم افزایی فکری برای حل مشکلات جامعه احساس می شود و باید راههای گسترش این همکاریها را پیدا کنیم.
وی ادامه داد: گرچه در حوزه و دانشگاه گروهی هستند و بوده اند که همیشه ساز مخالف می زنند اما باید به اینها توجهی نداشته باشیم و از ظرفیت افراد و کارشناسان متعهد به اسلام و انقلاب حال از هر جناح و گروهی برای همفکری در راه حل مشکلات جامعه در این برهه حساس بهره گیریم.
رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دو نهاد حوزه و دانشگاه بدون شک در سیاستهای کلان فرهنگی و اجتماعی کشور تاثیرگذار هستند لذا زمان اقتضا می کند نشستهای بیشتری برای همفکری در راستای پیدا کردن راه حل به منظور مشکلات کشور با همدلی و هم سویی داشته باشند.
مدیر موسسه تبلیغی فصل الخطاب و استاد حوزه علمیه نیز در این همایش گفت: برای تمدن سازی اسلامی می بایست به سمت اجرای علوم اسلامی حرکت کنیم نه اینکه به سمت سازگاری علوم اسلامی با اصول دمکراسی غربی برویم.
حجت الاسلام صابر تولایی افزود: در زمینه اجرای اصول اجتماعی و فرهنگی در جامعه مبنا اسلام و اصول اسلامی است زیرا تمدن غربی به معنای آنچه که در غرب پیاده شده با قوانین اسلامی سازگاری ندارد.
وی ادامه داد: دین مبین اسلام در وضع قوانین برای شکوفایی جامعه مزایای بسیاری دارد و اگر می خواهیم از برخی قوانین غربی نیز استفاده کنیم باید بگونه ای باشد که شرایط احکام اسلامی برآن جاری شود.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد نیز در این همایش بر ضرورت همکاری بیشتر حوزه و دانشگاه برای محتوابخشی اسلامی به اصول دمکراسی تاکید کرد.
دکتر جعفر کبیری افزود: می بایست علمای حوزه و دانشگاه فرصتها و تهدیدهایی را که از اتحاد حوزه و دانشگاه و عدم اتحاد این دو نهاد فرهنگی پیش می آید به خوبی بشناسند و آنها را تبیین کنند. جمهوری اسلامی نقطه پیوند اسلام با دمکراسی است و علمای این دو نهاد فرهنگی می توانند با همفکری بسیاری از اصول دمکراسی را محتوای اسلامی ببخشند و در این راستا به تشکیل تمدن اسلامی کمک کنند.
۲۷ آذر سالروز شهادت دکتر مفتح 'روز وحدت حوزه و دانشگاه' نامگذاری شده است.

منبع: ایرنا 
انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha